Bijbels Epos eindigt in overwinning FMO

Van uw verslaggever ter plaatse

Hulsberg, 6 november- Een waar bijbels drama dat niet zou misstaan in het Oude Testament vond vandaag plaats in Hulsberg.

Het oude drama der Broedermoord werd als vanouds beleeft en uitgevoerd door de teams van Fluit Mer Oaf en de Maastrichtse Broeders van Lucavo, bezig aan hun eerste seizoen in Hulsberg en ontstaan uit een fusie van de Bambino’s en een FMO sattelietclub. Reeds weken werd er gedebatteerd over deze Clash der Titanen.

Toegeleefd werd er naar deze donkere dag door tientallen fans getuige de kilometers lange file in Hulsberg, alwaar de plaatselijke ME was uitgetrokken om de harde kern van beide partijen uit elkaar te houden. De gemoederen werden nog eens extra opgehitst door een heuse opwarmer, de plaatselijke handbal Gladiatoren waren van stal gehaald om acte de presence te geven. De Centurion, voorzien van zwembandjes, liet zijn troepen aanvals manoeuvres uitvoeren die luid applaus van de tribunes ten deel vielen. De troepenmacht van FMO & Lucavo stond al zeker een kwartier de messen te slijpen alvorens zij de Arena van John mochten betreden.

Als jonge pony’s dartelent in de wei betraden beide teams het veld.  Begeleid door scanderende fans, wc-rollen en confetti deden de teams hun warming up alwaar FMO een onvervalst konijn uit de hoed toverde, coach Erik Franssen had zijn tenue uit de mottenballen gehaald en aangetrokken en deed mee aan de warming up.

Het fluit signaal klonk van de scheids en de wedstrijd begon. De wedstrijd begon in een moordend tempo en waar de eerste minuten gelijk opgingen was het net als vorige week Maickel Gunther die met een goed geplaatst schot de keeper van Lucavo verschalkte en de 1-0 aantekende. De sporthal schudde op zijn grondvesten en FMO schakelde dankzij de nummer 12 op de tribunes een versnelling hoger en met enkele Barceloneese  combinaties was het Raph die het op zijn heupen kreeg en de 2 & 3-0 binnen schoot. Lucavo zette aan maar achterin hielden Eric, Patrick en de uitblinkende Maickel goed dicht. Alhoewel spelercoach Erik al 8 maanden geen bal meer had aangeraakt en zich slechts richtte op wedstrijden fluiten op het hoogste niveau der amateurs liet hij zien toch nog over een al dan niet verroestte sleepbeweging te beschikken. De schoten die Lucavo lostte op doel werden vakkundig gepareerd door onze Dave “door de bein.”

Ook onze Zwarte Parel Willy ( ook wel “Mix” spreek uit als MIEKS genoemd ) speeldde weer een dijk van een partij en gooide er weer enkele weergaloze solo’s uit die helaas niet altijd met een doelpunt gewaardeerd werden. Enkele combinaties met Pat als aangever liepen goed en op een pass van hem, gaf Raph voor en Mix scoorde de 4-0. Met slechts enkele minuten te gaan voor het rust signaal probeerde Lucavo op zoek te gaan naar eerherstel en hier was het spelercoach Erik die in de fout ging, waardoor Lucavo alleen op Dave afging, deze verkleinde zijn doel echter goed en maakte deze kans onschadelijk.

Tijdens de rust in de kleedkamer waren de hoofdjes van FMO al rood aangelopen, want als coach Erik vlak voor de wedstrijd niet had besloten om mee te voetballen hadden zij maar 1 wisselspeler gehad. En FMO met slechts 1 wissel op bank is als een leeglopende scheetzak, veel kabaal in het begin maar naarmate hij leger en leger raakt, worden de geluidjes ook minder!

Erik maande tot rust en de bal het werk laten doen, Lucavo laten lopen en die zouden dan vanzelf conditioneel wel opraken.

De 2e helft begon, maar het was FMO dat conditioneel opraakte, net als vorige week tegen SC Hulsberg. Lucavo scoorde al snel de 4-1 nadat zij enkele keren al tegen Patrick of de reddende Dave hadden gechoten.  FMO wilde totaal onnodig de marge van 4 doelpunten behouden en ging naarstig op zoek naar het 5e doelpunt.

Het was echter Lucavo dat bloed rook en het tempo opvoerde, FMO speelde ongeorganiseerd en Lucavo zette FMO vast op eigen helft. Wederom voorkwam goed keeperswerk en verdedigingswerk dat Lucavo snel terug kwam in de wedstrijd en uit een counter scoorde Willy zijn tweede teffer, 5-1.

De druk van Lucavo nam toe en na een hard schot van Roy dat nog gepareerd werd door Dave was het Mousse die in de rebound de 5-2 binnen schoot.

FMO herpakte zich eenigzins en een over-mijn-lijk mentaliteit, nam bezit van hen. FMO verdedigde de voorsprong maar ging nog altijd te graag mee in het spel van Lucavo. Ondanks dat FMO nog uitliep naar 6-2 werd het oppassen geblazen voor FMO.

Kleineke Pils die waarschijnlijk tot eind dit jaar uitgeschakeld is werd gemist achterin, want waar hij de rust bewaard was het Erik die helaas weer in de fout ging en niemand die de 6-3 kon voorkomen. FMO liep langzaam steeds leger en Lucavo kreeg steeds meer ruimte. Met nog 12 minuten op de kok zette Lucavo wederom aan en FMO kon zich niet sparen voor de wedstrijd van de dag erna tegen FC de Kampioenen, want iedereen moest nog vol aan de bak om een domper te voorkomen.

De hele Arena hield zijn adem in toen een goed geplaatst schot van De Sjuf van Lucavo op de paal belande.  Ook op inzetten van Duuker, Deeneke & Roy voorkwam onze sluitpost erger.  Heel FMO, van onze Mix tot Maickel verdedigde de voorsprong die recht zou geven op een mogelijke wraak tegen SC Hulsberg in de volgende ronde en toch was het De Sjuf van Lucavo die in de rebound de 6-4 maakte. Gelukkig voor FMO stonden er nog maar enkele minuten op de klok  maar maakte FMO het zich onnodig moeilijk door de aanval te kiezen en niet de wedstrijd uit te tikken.

In een geweldige ambiance pakte FMO de overwinning in deze heel erg faire strijd die met bijna geen overtredingen beeindigt werd. De scheidsrechter heeft deze hele wedstrijd maar 4x hoeven fluiten voor een overtreding. Hiermee laten beide teams zien over grootsheid te beschikken, want waar grote clubs uit grote steden, maar ook hun supporters nog wel eens de botte bijl willen hanteren was het in Hulsberg Fair Play dat er geshowed werd.